čtvrtek 28. března 2013

týden poté

Až je mi za sebe stydno, že články přidávám po týdnu. Mám tvůrčí krizi, nepíšu sem nic jiného než nepřínosné hovadiny, takže se to asi stane tradicí. A stejně jako před týdnem vám nemám ani teď moc co říct. Celé dny ležím doma, dopuju se antibiotiky, sleduju filmy, videa, dokumenty, taky se trochu vzdělávám, taky funguju jako zpovědnice pro mé zoufalé kamarády/ky a taky často spím.

Dneska mě mamka pověřila téměř nesplnitelnou challenge - uvařit oběd pro 4 lidi. Vaření miluju asi stejnou měrou, jako gejskej Zelenka mužské prdelky, ale problém byl v tom, že v lednici bylo jedno obrovské, kolosální nic. A když říkám nic, nemyslím tím, že zrovna nemáme patnáct deka šunkovýho a cpeme se chlebem s máslem. Neměli jsme ani to posrané máslo. Tak jsem uvařila (bože, až se stydím to slovo používat) špagety s rajským protlakem a česnekem. Věřím, že většina naší barbarské republiky by to označilo za gurmánský požitek, já jsem však trochu náročnější, co se kvality potravin týče. Byl to tak neskutečnej blaf, že by se za něj styděly i kuchtičky z mimibazaru a Pohlreich by mi asi ukous hlavu. Naštěstí přijela včas mamka s bratrem a obřím nákupem, kteří odjížděli se slovy, že se vrátí za 45 minut, jenže to ti moji milánkové zapomněli, že je čtvrtek a vajca byly radikálně zlevněny, takže jsem se na facebooku dneska setkala s neuvěřitelnýma fotkama obrovských Kauflanďáckých front, jako vystřižené z fotek s frontama na chleba z dob socialismu. Oběd byl díky přidaným surovinám zachráněn, lednička naplněna a mamka o nějakou tu tisícovku lehčí. U mě čekejte jenom happyendy.

A právě mi bratr přinesl lahodné smoothie, které, jak tušíte správně, taky sám umixoval. Mimochodem nechcete někdo mýho bráchu? Je hodnej, hezkej, snesl by vám modré z nebe a za tenhle inzerát by mi nejspíš strčil hlavu do záchodu a třikrát spláchl, ale jinak je to zlatej kluk.

Dole máte zbytek fotek a tím pro dnešek končím, mějte se a smějte se přátelé! ♥

Po dlouhatánské době jsem nesnídala pohankovou kaši (bože, ale jak mi chyběla!)
Místo toho ovesná kaše s jogurtem a ovocný salát (jahody, banán, jablko) a zázvorový čáj s citronem.


Oblíbený kout pokoje
 A nyní trochu egoismu, protože fakt nemám co fotit.
(Co říkáte na nové album The Strokes? Celkem dobrý!)

11 komentářů:

  1. tak ještě že to vaření miluješ!!:D to já bych vubec nezvládla:D ooo máš to hodného brášku ten muj by mi snad epřinesl ani rohlik:D

    OdpovědětVymazat
  2. Já vaření zase naopak moc v lásce nemám:D ale třeba mě to časem chytne..

    Taky mám antibiotika:/zrovna o prázdninách musím onemocnět:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mi to trvalo několik let, než jsem se odvážila na plotnu vůbec promluvit! ;D

      Vymazat
  3. pěkný fotky:) snídaně vypadá dobře;)

    OdpovědětVymazat
  4. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  5. Ta snídaně vypadá tak skvěle...... ;)

    OdpovědětVymazat
  6. Uvařit pro 4 lidi?!? Ty jsi ale šikovná!!

    WorldByBella

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, ale tak postup je stejnej, jen musíš všeho přidat víc :D

      Vymazat
  7. ukaž nám jak vyadají nejleší a nejchutnější palačinky na světě!! :D

    OdpovědětVymazat